Galerija Akvarijus: Izložba i predstava mališana ovog jutra

Akvarijus Galerija Mali atelje Mali teatar

Godišnja izložba polaznika likovne radionice „Mali atelje“, koja okuplja mališane umetničkog duha biće otvorena danas u 11 časova, u prostorijama Galerije „Akvarijus“. Publici će se sat vremena kasnije, premijernim izvođenjem pozorišnog komada „Zbunjena bajka“, predstaviti i „Mali teatar“.

Posetioci će ovoga jutra moći da vide radove mladih umetnika koji su nastali tokom proleća i leta ove godine. Pored toga, biće predstavljeni i umetnički predmeti izrađeni na interaktivnim i inkluzivnim radionicama koje su tokom prethodne sezone održavane sa najranjivijim grupama dece iz škola „Kosovski božur“ i „Dositej Obradović“ iz Kosovske Mitrovice.

Sa druge strane, „Mali teatar“ koji u sklopu Privatnog kulturnog centra „Akvarijus“ postoji od leta 2017, izvešće treću po redu premijernu predstavu „Zbunjena bajka“, po tekstu Snežane Aleksić i u režiji Dunje Nikolić.

Redovnim članovima „Malog ateljea“ i „Malog teatra“ biće dodeljene diplome, a najuspešnijim nagrade.

Događaje organizuje Privatni kulturni centar „Akvarijus“, a deo ove izložbe realizovan je uz podršku UNICEF-a i Karitas Kosova.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.