Gađali jajima kandidata za gradonačelnika Prištine iz LDK; LVV: Mi nemamo ništa sa tim

Foto: Koha

Vest je ažurirana

Izvor: Koha (Tekst je izvorno preveden sa albanskog, osim naslova koji je adaptiran)

Kandidata za gradonačelnika Prištine iz Demokratske lige Kosova (LDK), Perparima (Përparim) Ramu, gađali su danas jajima tokom skupa u Prištini.

Portparolka LDK, Sibelj Haljimi (Sibel Halimi), izjavila je za Kohu da je Ramu napala grupa mladih ljudi, koja je skandirala „Samoopredeljenje“.

„Tokom sastanka sa građanima naselja ‘Kodra e Trimave’ u dvorištu škole ‘Zenel Hajdini’, grupa mladih ljudi gađala nas je jajima i takođe uzvikivala ‘Samoopredeljenje’. Nema mesta panici, napredak dolazi u Prištinu!“, kazala je Haljimi.

KoSSev: Samoopredeljenje: Mi nemamo ništa sa tim

Pokret Samoopredeljenje, ogranak u Prištini, u međuvremenu je negirao navode – da su njihovi aktivisti bacali jaja na skupu na kom je bio kandidat za gradonačelnika Prištine ispred LDK, javila je u međuvremenu Koha.

Navode da su iz medija obavešteni o incidentu na ovom skupu.

„Ove vesti su neistine i pristrasne. Akcije naših aktivista su uvek bile javne. Dakle, još jednom ponavljamo da ove aktivnosti nije oganizovao Pokret Samoopredeljenje“, poručili su.

Perparim Rama, povodom ovog događaja, reagovao je na svom Fejsbuk nalogu.

Naveo je da su sastanci sa stanovnicima Prištine, kao i diskusije, osnova slobode izražavanja.

„Sastanci sa građanima Prištine i slobodne i otvorene diskusije su osnova slobode izražavanja. U našem gradu ima mnogo nezadovoljnih. Ali nema mesta panici. Priština će vratiti osmeh i ljubav. #PR4PR“, napisao je Rama na Fejsbuku.

Perparim Rama, iz redova LDK, takmičiće se za mesto prvog čoveka Prištine, na lokalnim izborima koji će se održati 17. oktobra.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.