Fudbaleri Kosova mole, Orban ih spasava

Predsednik Vlade Mađarske, Viktor Orban, ponudio je pomoć Fudbalskom savezu Kosova oko izgradnje Nacionalnog stadiona, prenosi Hrvatski list.

Orban je ponudio da finansira izgradnju stadiona u Prištini po uzoru na Nacionalni stadion u Budimpešti, koji je izgrađen za 16 meseci.

Naime, na Tviteru je objavljena slika kosovskog fudbalera Redona Bejta, koji je posle prvenstvene utakmice igrača do 21 godine, bio umazan od blata, a ispod fotografije napisana je poruka gde traže pomoć od UEFA-e. 

"Ovo je Redon Bejta, jedan od najtalentovanijih kosovskih igrača u našoj ligi za igrače do 21 godine i ovo je Kosovo. Našu infrastrukturu je potrebno što pre popraviti," stoji ispod slike.

Evropska fudbalska unija (UEFA) se još nije oglasila po ovom pitanju, ali zato jeste mađarska vlada, koja kaže da bi izgradnja novog stadiona mogla da bude gotova za godinu dana, a kako se navodi u tekstu, Mađari su obećali da neće naplaćivati kamate. 

Stadion u Prištini se već gradi, a ukoliko prihvate pomoć mađarske vlade, stadion će imati kapacitet oko 25.000 mesta, potvrdili su ministarstvo sporta i fudbalski savez Kosova.

 

 

 

B92Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.