Fondacija „Lazarica“ u akciji prikupljanja pomoći za porodicu Stojanović iz Bosca

Porodica Stojanović iz Bosca
Foto: Facebook/Udruženje Roditeljstvo plus

Fondacija „Lazarica“ sa sedištem u Beogradu, pokrenula je akciju prikupljanja pomoći za devetočlanu porodicu Stojanović iz sela Bosce, kod Kosovske Kamenice, koja živi u velikom siromaštvu.

Otac Zoran Stojanović, samohrani roditelj, usled brige o svojoj deci, ne radi i oslanja se na socijalnu pomoć.

Jedno od dece, devojčica Nataša, od rođenja se bori sa više dijagnoza, uključujući dečju paralizu, urođenu srčanu manu i hipotoniju mišića.

Marko Stojanović, član Fondacije „Lazarica“, ističe da je ovoj porodici neophodna pomoć u vidu hrane, sredstava za higijenu, kašica za bebe, odeće i obuće.

„Obišao sam ovu porodicu. Pored svega navedenog, imaju jednu prostoriju koja bi trebalo da se preuredi. Potreban im je i nameštaj – kreveti, ormari“, ukazuje Marko i ujedno dodaje da bi porodici Stojanović značajno pomoglo zaposlenje najstarije ćerke Jelene, koja je završila srednju medicinsku školu.

Akcija prikupljanja pomoći za porodicu Stojanović trajaće do sledeće nedelje, a svi koji žele da pruže podršku mogu se javiti Marku na broj: 064/ 46 02 251.

„Nadam se da ćemo dosta toga da obezbedimo, dosta toga smo i obezbedili“, kaže Marko.

Inače, ovo je prva akcija koju na prostoru Kosova i Metohije sprovodi ova mlada fondacija.

„Nakon ove akcije, imamo u planu da pomognemo još porodica“, ističe Marko Stojanović, za sada, jedini član ove fondacije sa Kosova i Metohije.

Kontakt Plus RadioPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.