Finansijska podrška procesu povratka

Izvor: (tekst na srpskom originalno preuzet) RTK 2
 
Potpisan deo finansijske podrške za reintegraciju povratnika u iznosu od 115.000 evra, saopštilo Ministarstvo za zajednice i povratak.
 
Ministar za zajednice i povratak Dalibor Jevtić i predstavnica Danskog saveza za zajednice na Kosovu Kristen Stec potpisali su danas prvi aneks za finansijsku podršku projekta "Reintegracija i stabilizacija zajednica na Kosovu", u iznosu od 115.000 evra.
 
Kako je saopštilo Ministarstvo, radi se o nastavku potpisanog memoranduma u septembru 2013. godine između Ministarstva za zajednice i povratak i Danskog saveza za izbeglice, koji finansira Biro za stanovništvo, izbeglice i migraciju, u okviru američkog Stejt Departmenta.
 
Ovaj aneks ima za cilj jačanje saradnje u okviru projekta u procesu reintegracije povratničkih porodica preko pomoći. Navodi se da ova pomoć obuhvata "harmonizovane pakete koji prema potrebi obuhvataju higijenske i prehrambene pakete, nameštaj i grantove za generisanje prihoda", saopšteno je na veb sajtu Ministarstva.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.