Finalne pripreme za izbore u Mitrovici

Izvor: RTK 2 (tekst na srpskom originalno preuzet sa www.rtklive.com)

U nedelju u severnoj Mitrovici građani na ponovljenim izborima za gradonačelnika biraju jednog od 4 kandidata – 2 predstavnika srpskih i 2 albanskih stranaka.

Žitelji severne Mitrovice moći će da se izjasne od 7.00 do 19.00 sati u sedam glasačkih centara na 33 biračka mesta. 

Biraće izmedju Olivera Ivanovića – kandidata Građanske inicijative SDP, Gorana Rakića iz GI "Srpska", Muse Miftarija iz Demorkatskog saveza Kosova (LDK) i Fljorenta Azemija iz Demkratske partije Kosova (PDK).

Izbori za gradonačelnika Severne Mitrovice ponavljaju se, jer je gradonačelnik Krstimir Pantić iz GI "Sprska", izabran u trećem krugu glasanja, odbio da potpiše svečanu izjavu na dokumentu koji nije bio statustno neutralan – imao je prelepljene oznake kosovske državnosti. 

Ivanović, koji je u pritvoru u Prištini, od 27. januara zbog navodne umešanosti u ratne zločine, jedni je kadnidat koji je učestvovao u ranijoj izbornoj trci za prvog čoveka Kosovske Mitrovice, započetoj 3. novembra. 

Pravo glasa, na osnovu biračkog spiska, prema podacima Centalne izborne komisije Kosova imaće 28.429 glasača, što je, u odnosu na novembarske izbore više za oko 500 birača.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.