Enver Hodžaj u poseti S. Mitrovici, pozvao građane da glasaju za kandidata PDK

PDK enver Hodžaj Severna Mitrovica
FOTO: Zeri

Izvor: Zeri (Deo teksta je izvorno preveden sa albanskog)

Vršilac dužnosti predsedavajućeg PDK, Enver Hodžaj, boravio je danas u Severnoj Mitrovici, gde je sa kandidatom ove stranke za gradonačelnika Severne Mitrovice, Fljorentom (Florent) Azemijem otvorio predizbornu kampanju i predstavio upravljački program.

Hodžaj je pozvao građane Severne Mitrovice da 29. novembra glasaju za kandidata PDK, Fljorenta Azemija – za broj 124.

„Ovde smo da podržimo kandidaturu Fljorenta Azemija za gradonačelnik Severne Mitrovice, jer nema tačke koja strateški važnija na Kosovu i albanskim teritorijama od Severnog dela Kosova. Pozivamo sve glasače PDK i druge glasače svih etničkh grupa, posebno Albance, da podrže Fljorentovu kandidaturu, jer smo garancija njihovih interesa i očekivanja“, rekao je on.

Kandidat PDK za gradonačelnika Severne Mitrovice, Fljorent Azemi, pozvao je sve građane da izađu i glasaju na izborima u Severnoj Mitrovici, kako bi ojačali položaj svih zajednica u opštini.

„Pozivamo sve Albance, ali i bošnjačku, goransku i druge zajednice da u što većem broju izađu na birališta. Da pokažemo da smo svojim učešćem na ovim izborima zastupljeni u skupštini opštine. Bili smo zajedno i u dobru i u zlu, zajedno ćemo i dalje biti u izazovima koji su pred nama u budućnosti, rekao je Azemi tokom predstavljanja svog izbornog plana.

Šef poslaničke grupe PDK, Bedri Hamza, naglasio je da je Sever oduvek bio prioritet Demokratske stranke Kosova, o čemu svedoče investicije u infrastrukuri i stvaranju uslova za smeštaj Albanaca koji žive u Severnoj Mitrovici.

„Cilj nam je da damo sve od sebe i težimo pobedi. Nama kao Demokratskoj stranci ovaj deo je oduvek bio prioritet. Sve dok je PDK bila na vlasti, većina investicija na Severu vršena je u uskoj koordinaciji između lokalnih vlasti i kolega iz vlade. Videli smo da kada PDK nije na vlasti u Južnoj Mitrovici, da nema investicija ni za Severnu Mitrovicu – one su minimalne. Od 2014. godine pa nadalje, ulaganja u ovaj deo su simbolična i struktura stanovništva se promenila, kao rezultat pritiska Srbije“, rekao je Hamza.

KoSSev: Danas je Severnu Mitrovicu trebalo da poseti i zamenik gradonačelnika Beograda, Goran Vesić. Međutim, kako je javila Kancelarija za KiM, ulazak na Kosovo nije bio dozvoljen jer on, prema obrazloženju Prišine, predstavlja „opasnost za bezbednost“.

Vesić, čija je poseta Kosovskoj Mitrovici najavljena 2. novembra kada je predsednik privremenog organa, Aleksandar Spirić, boravio u poseti Beogradu, trebalo je da danas, na Dan opštine, potpiše Povelju o bratimljenju Beograda i Kosovske Mitrovice.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.