Enver Hodžaj novi potpredsednik kosovske skupštine

Enver Hodžaj
Enver Hodžaj

Kosovska skupština izglasala je danas Envera Hodžaja (Hoxhaj), za novog zamenika predsednika skupštine, prenose prištinski mediji.

Sa 80 glasova za, bez protiv i bez uzdržanih, Hodžaj iz redova političke stranke PDK, izabran je danas za funkciju potpredsednika kosovske skupštine.

On je, prema pisanju prištinskih medija, na to mesto došao nakon ostavke prethodnog zamenika, Bedri Hamze, koji je na poslednjim lokalnim izborima izabran za gradonačelnika Južne Mitrovice.

Šef poslaničke grupe PDK, Abeljard Tahiri (Abelard), koji je predložio Hodžaja za ovu funkciju, rekao je da po propisima PDK pripada jedno od mesta potpredsednika.

„Ova pozicija pripada našem subjektu PDK i u ime naše poslaničke grupe predlažem poslanika Envera Hodžaja da bude zamenik predsednika Skupštine iz redova PDK“, rekao je Tahiri, prenose mediji.

Predsednik kosovske skupštine, Gljauk Konjufca (Glauk), prethodno je najavio i smenu dva poslanika na današnjoj skupštini, do koje mora doći zbog ishoda poslednjih izbora.

Nakon više od mesec dana od poslednjeg zasedanja, poslanici se danas nalaze u kosovskoj skupštini.

Na dnevnom redu današnje skupštine nalaze se 42. tačke, među kojima su i one nerazrešene na zasedanju u julu mesecu.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.