U Osojanu pronađena eksplozivna naprava, policija potvrdila dojavu, ne i da je pronašla

Omladinski centar u Osojanu
Omladinski centar u Osojanu

Eksplozivna naprava pronađena je juče ispred Omladinskog centra u Osojanu kod Istoka. Napravu je, kako je saopšteno iz kosovskog ministarstva za zajednice i povratak, primetio radnik ovog centra i slučaj je odmah prijavio policiji.

Informaciju je tek danas potvrdila Kosovska policija, ali samo da je slučaj prijavljen i da su jedinice policije i KFOR-a obezbedile mesto, ne i da li je, i šta pronađeno. Informacija je stigla u redovnom dnevnom izveštaju Kosovske policije o incidentima. Na naš jučerašnji upit portparolu Policije, odgovor još uvek nije stigao.

„Ovo je ozbiljno ugrožavanja bezbednosti Srba koji žive u Osojanu. Samo slučajnošću izbegnute su veće posledice, kazao je ministar za zajednice i povratak u ostavci Dalibor Jevtić.

Jevtić je napade osudio, naglasivši da oni „moraju odmah prestati“. Situaciju je definisao „ozbiljnom“ i ujedno uputio zahtev za hitnu reakciju kosovske policije i međunarodne zajednice.

„Ovo je mesto gde se omladina iz ovog mesta rekreira, što dodatno stvara zabrinutost da je neko ovim činom imao ozbiljne namere u slanju poruke da oni ovde nisu sigurni,“ dodao je Jevtić.

Izgradnju Omladinskog centra u Osojanu je finasiralo Ministarstvo za zajednice i povratak, a centar je prošle godine pušten u rad.

Prethodno je Kancelarija za KiM saopštila da je u selu Grabac u Klini provaljeno u petnaestak srpskih povratničkih kuća.

 

 

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.