"Ekskluzivno: Ovo je istina o smrti Astrita Deharija (VIDEO iz zatvora)"

Izvor: Gazeta Express (Tekst je izvorno preveden sa albanskog)

Bila je ovo nedelja u kojoj ste mogli da čujete političke izjave iz oba tabora o smrti aktiviste Samoopredeljenja Astrita Deharija, u zatvoru u Prizrenu.

Večeras ćete videti više prikaza i čućete nekoliko reči. Tražićemo autentičan snimak sa lica mesta. Screenshot koji je predstavio ljudsku dramu, a ne politički triler.

Gazeta Express je odlučila da objavi snimak kamere u zatvoru, u Prizrenu, koji je omogućen preko naših izvora – ne kako bi postao vidljiv, već kako bi se rasvetlila misteriozna smrt koja se desila na Kosovu u poslednjih nekoliko godina.

Gledaćemo nekoliko minuta, bez političke pristrasnosti, bez insinuacija, bez ličnog tumačenja, ali sa bolnim pogledom na čoveka u poslednjim sekundama života i ljudima koji rade da mu pomognu.

Gazeta Ekpress poseduje kompletan video zapis od 5. novembra iz zatvora u Prizrenu, koji ukupno traje deset sati filmskog materijala. U narednom video zapisu naglašeni su samo određeni momenti.

Kliknite na video ispod gde se vidi kako je Astrit Dehari umro.

 Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.