Ekološki ustanak dao rok Vučiću da poništi „neustavne zakone“

FOTO: N1

Pokret Ekološki ustanak dao je predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću rok do petka 3. decembra da povuče, odnosno poništi, „nakaradne i neustavne“ zakone, najavljujući da će u suprotnom „Srbija stati“ u subotu.

„Pozivamo vas da učinite sve da Srbija ne sklizne u još veću krizu i sukobe“, navodi se u saopštenju Ekološkog ustanka.

Vučić je ranije u ponedeljak rekao da misli da je potpisao Zakon o referendumu, a da Zakon o eksproprijaciji sigurno nije.

Ekološki ustanak navodi da će Vučićevi „neodgovorni i autokratski postupci“ biti predmet krivičnog gonjenja.

Iz tog pokreta saopštavaju da zbog usvajanja ovih zakona predstoje „ne samo blokade puteva, već opšta pobuna građana snažno motivisanih višegodišnjim trpljenjem nepravde“.

U otvorenom pismu Ekološki ustanak poručuje predsedniku da će on i njegovi saradnici „odgovarati za izazivanje i organizovanje sukoba upotrebom parapolicijskih formacija sačinjenih od kriminalca i batinaša“.

„Da li ste svesni da je upravo Vama u velikom interesu da se u Republici Srbiji uspostavi vladavina prava, kako biste, kada budete odgovarali pred sudom za Vaše postupke, imali pravo na adekvatnu pravnu zaštitu“, navodi se u poruci predsedniku.

Pročitajte još:  

Zakon o referendumu stupio na snagu, Vučić „misli da ga je potpisao“

Anketa o Zakonu o referendumu: Većina smatra da ima veze sa Kosovom i Rio Tintom

Bager na ulici i u Štark Areni, dok „pristojna Srbija“ čuva Kosovo i zemlju

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.