Dvojica uhapšena, omogućili polaganje dela vozačkog ispita u zamenu za novac

Dvojica službenika Odeljenja za vozačke dozvole Ministarstva infrastrukture i saobraćaja u Prištini, uhapšena su juče pod sumnjom da su primala mito kako bi kandidatima za vozačku dozvolu omogućili polaganje teoretskog testa, saopštila je Kosovska policija.

Regionalna jedinica Kosovske policije za istragu privrednog kriminala i korupcije u Prištini, dobila je početkom septembra informacije o ovim radnjama.

Nakon dvonedeljne istrage, uhapšena su dva lica, G.K. (1973) i E. Ž. (1967), koji se sumnjiče za zloupotrebu službenog položaja, podmićivanje i primanje mita u privatnom sektoru. Osumnjičeni su delovali u saučešništvu, jedan kao posrednik u primanju novca (u ovom slučaju 500 evra) i drugi u svojstvu ispitivača koji je pomagao tokom teoretskog ispitivanja pokazujući tačne odgovore, saopšteno je iz Kosovske policije.

Tokom istrage ovog slučaja primenjena je i posebna istražnja radnja „simuliranje podmićivanja“, navode iz policije, pa je prilikom pretresa, u prisustvu branioca, kod osumnjičenih pronađeno 500 evra korišćenih u tu svrhu.

Osumnjičenima je određen 48-časovni pritvor.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.