Bašota: „Specijalni sud mi ponudio sporazum, povoljan za mene ali loš po OVK“

bašota

Predsednik ogranka PDK u Klini, Sokolj Bašota (Sokol Bashota) ispitan je juče u Hagu, kako je sam priznao, u svojstvu osumnjičenog. Prema njegovim rečima, Specijalni sud mu je ponudio sporazum „koji bi bio povoljan za njega, ali loš po OVK“.

Po povratku sa ispitivanja u Hagu, na prištinskom aerodromu, Bašotu su sačekali mnogobrojni građani, piše Koha.

U obraćanju novinarima otkrio je da ga je Specijalno tužilaštvo ispitivalo u svojstvu osumnjičenog.

Međutim, on tvrdi i da mu je bio ponuđen i sporazum.

„Dva dana sam ispitivan kao osumnjičeni. Odgovarao sam na pitanja koja su bila u moju korist ali i na ona koja nisu. Ono što me muči je da mi je juče ponuđen sporazum koji bi bio povoljan za mene ali koji bi štetio OVK. Sporazum koji bi mi pomogao u budućnosti, ali štetan za proces kroz koji je OVK prošla“, rekao je Bašota, prenosi Koha.

Kako tvrdi njegov advokat, Bašota je „kategorički odbio ovakav sporazum“.

Ranije danas, u Pristini, ispitana je Time Kadrijaj, koja je za vreme rata bila lekar, ali, kako je sama najavila, u svojstvu svedoka. Takođe, ispitan je i Haradinajev savetnik, Naim Maljoku, a kako su danas najavili pojedini elektronski mediji u Prištini, narednih dana očekuju se pozivi za više destina bivših pripadnika OVK.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.