Dve saobraćajne nesreće od ponoći na putu KM-Leposavić, troje povređeno

Saobraćajna nesreća Banjska
Foto: KoSSEv (Arhiva)

Dve saobraćajne nesreće na putu Kosovska Mitrovica-Leposavić, u kojima su povređene tri mlade osobe, dogodile su se od ponoći . U obe nesreće učestvovalo je po jedno vozilo. Kosovska policija pozvala je na oprez i poštovanje propisa u vožnji.

Detalje je za KoSSev dao portparol Kosovske policije za region Sever, poručnik Branislav Radović.

Prva se dogodila oko ponoći kod mesta Kamenica, kada je, iz još uvek neutvrđenih razloga, vozač BMW 320 crne boje i kraljevačkih registarskih oznaka, koji se kretao iz pravca Mitrovice prema Leposaviću, izgubio kontrolu nad vozilom, izleteo na desnu stranu puta, udario u kameni bedem i usled udarca se zaustavio u levoj kolovoznoj traci, na kojoj, na sreću u tom trenutku nije prolazilo drugo vozilo.

Vozilom je upravljao Srbin B.A. (2001) sa Kosova, a na mestu suvozača se nalazila V.T.(2006), takođe Srpkinja sa Kosova, i oni su lakše povređeni.

Oni su civilnim vozilom transportovani u mitrovičku bolnicu, gde su posle pregleda, zadržani na bolničkom praćenju, a zadobili su, prema rečima lekara, lakše povrede.

Vozač je inače podvrgnut alko testu i rezultat je bio negativan.

Slučaj istražuje policija regiona Sever.

Druga saobraćajna nesreća dogodila se na istom putu ali u mestu Srbovac i u drugoj kolovoznoj traci, iz pravca Leposavića ka Zvečanu, a vozač koji je sam bio u vozilu, prebačen je u šok sobu.

U pitanju je Srbin D.B. (1979) sa Kosova, koji je upravljao Golfom 4 plave boje beogradskih tablica. Iz još uvek neutvrđenih razloga, on je oko 10 i 12 minuta jutros, izgubio kontrolu nad vozilom i udario u betonski stub sa leve strane. Vozilo se od siline udarca okrenulo u kontra smeru od pravca kretanja i smrskano je, dok je betonski stub odvaljen.

Vatrogasne i policijske jedinice bile su na licu mesta, povređeni muškarac je prebačen prvo na prijemno, a potom i u jedinicu intenzivne nege. Usled prirode povreda nije mogao da bude podvrgnut alko testu.

Saobraćaj se izvesno vreme odvijao jednom saobraćajnom trakom, dok je trajao uviđaj, ali je ubrzo i normalizovan.

Radović je apelovao na vozače da budu oprezni u vožnji.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.