Dve osobe uhapšene u hotelu u Banjskoj, pronađeno oružje

FOTO: Kosovska policija
Ilustracija/FOTO: Kosovska policija

Kosovska policija uhapsila je večeras dve osobe u hotelu u selu Banjska u kojem je ujedno pronašla oružje, potvrđeno je za KoSSev iz KP.

Uhapšeni su radnici hotela, kazao nam je zamenik komandira Kosovske policije za region Sever, Veton Eljšani.

U toku je ispitivanje.

Tvrdi da postoji sumnja, odnosno da se oružje koje je pronađeno dovodi u vezu sa grupom maskiranih i naoružanih osoba koji su se u nedelju sukobili sa Kosovskom policijom.

Podsetimo, rano ujutru u nedelju u selu Banjska u zvečanskoj opštini u zasedi je ubijen narednik Kosovske policije, a dva policajca su ranjena.

Glavna vest u međuvremenu se preselila na sukobe koji su trajali oko samog manastira Banjska do večernjih sati.

Prema podacima Kosvoske policije, u toku jučerašnjeg dana ubijena su najmanje tri napadača, a još dvojica su uhapšena. Ujedno su uhapšene još četiri osobe koje se dovode u vezu sa ovom grupom.

U selu Banjska od juče ujutru se sprovodi policijska operacija usled čega je zabranjen ulazak i izlazak iz sela, osim, kako tvrde iz policije, u posebnim slučajevima.

Situacija je večeras mirna, a prema navodima policije, vrši se detaljno pregled i uviđaj u celom selu.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.