Dve decenije od bombardovanja SUP-a u Mitrovici

Obeležavanje NATO bombardovanja SUP-a Mitrrovica
Foto: Radio Kontakt plus

Polaganjem venaca i odavanjem pošte stradalima, obeležena je dvadesetogodišnjica bombardovanja zgrade SUP-a u Mitrovici, kada su tri osobe ubijene, a više njih povređeno.

Na mestu gde su stradali pripadnici MUP-a Srbije, u neposrednoj blizini Filozofskog fakulteta, porodice nastradalih, kolege i prijatelji zapalili su sveće i položili cveće.

Predsednik Saveza udruženja boraca Narodnooslobodilačkog rata (SUBNOR) – Slobodan Bogićević, kaže da su se danas okupili da odaju poštu svojim poginulim drugovima na radnom mestu.

“Ovo se desilo pre 20 godina. Nažalost, još uvek ne znamo kako i zašto su to uradili. Zašto na radnom mestu, zašto naš SUP? Tu sam proveo radni vek, mogao sam i ja ovde da budem. Izašao sam odavde pola sata pre nego što su pale dve bombe“, kaže Bogićević.

Dodao je da i dvadeset godina kasnije, Srbi teško žive i odlaze sa Kosova.

”I danas nam prete, hoće da nas oteraju sa svojih ognjišta… Hoće, ali neće moći! Toliko smo čvrsti mi Srbi, izdržaćemo“, poručuje Bogićević.

Na današnji dan pre dve decenije, dva NATO projektila pogodila su zgradu SUP-a, kada su poginuli Milomir Aksentijević i Nenad Vitković, dok je teže povređeno sedam, a lakše pet pripadnika MUP-a.

U obližnjim zgradama poginuo je jedan, a lakše i teže povređeno 25 civila.

Obeležavanje NATO bombardovanja SUP-a Mitrrovica
Foto: Radio Kontakt plus

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.