Dva meseca od ubistva: Arlov položio cveće na spomen ploču Oliveru Ivanoviću

Danas je tačno dva meseca od kada je ubijen Oliver Ivanović. Ubijen je sa šest hitaca s leđa ispred prostorija svoje građanske inicijative, u Severnoj Mitrovici. Sahranjen je u Aleji zaslužnih građana, na Novom groblju u Beogradu. Počinioci ubistva još uvek nisu pronađeni. Cveće na spomen ploču ubijenom Ivanoviću koja je postavljena na četrdeset dana od ubistva – danas je položio predsednik Odbora za pomoć Srbima na KiM-u Vlade Republike Srpske, Milorad Arlov. Pored Arlova, bele ruže na spomen ploču Ivanoviću danas su ostavljali građani Kosovske Mitrovice. Sveće su palili i njegovi prijatelji i najbliži saradnici.

"Ovde, na ovom mestu, tačno pred dva meseca ubijen je moj prijatelj Oliver Ivanović. Došli smo da ukažemo na veliki gubitak za srpski narod u celini," kazao je Arlov novinarima, nakon polaganja venca.

"Najveći nedostatak sigurno ima njegova porodica, a i mi svi ostali – Srbi. Izuzetno mi je žao ovog čoveka koji je bio istinski borac za opstanak srpskog naroda na Kosovu i Metohiji," naveo je, takođe.

Rekao je i da je u poslednjih pet godina, Ivanović doživljavao velike nepravde. 

Sa Ivanovićem se poslednji put video četiri dana pred ubistva. Arlova smo pitali kakvi su mu utisci sa tog susreta?

"Pričali smo uopšteno. Oliver je bio takav čovek, i kada je bio u pritvoru nije odavao strah. Više je strahovao, u celini, za srpski narod na Kosovu i Metohiji. Nije strahovao za sebe," odgovorio je.

Oliver Ivanović najpoznatiji je lider Srba sa KiM-a od 1999. Odigrao je ključnu ulogu '99. i u prvoj polovini dvehiljaditih u, kako srpska javnost vidi, odbrani grada od pokušaja nasilnog ulaska ekstremnih Albanaca sa juga. Važio je za hrabrog, ali umerenog i pragmatičnog političara. Zagovarao je dijalog, saradnju i demokratske vrednosti. 

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.