Dva kosovska Albanca uhapšena zbog posredovanja u prodaji oružja

Dve kosovska Albanca uhapšena su juče zbog "uvoza, izvoza, snadbevanja, transporta, proizvodnje, razmene, posredovanja u  prodaji oružja i eksploziva“, saopšteno je iz Kosovske policije.

Kosovska granična policija je juče u selu Rakoš, opština Istok, tokom rutinske patrole, primetila "sumnjive radnje" u vozilu koje je bilo u pokretu. Policijski službenici su zaustavili vozilo za koje se sumnjalo da služi za uvoz, izvoz, snadbevanje, transport, proizvodnju, razmenu i posredovanje u prodaji oružja i eksploziva, navodi policija.

"Jedan od dvojice osumnjičenih je, kada je primetio policiju, izašao iz vozila i počeo da beži kroz šumu, ali je zahvaljujući veštini i brzoj akciji policijskih službenika uhvaćen i uhapšen," dodaju iz KP-a. Druga osoba je uhapšena u vozilu.

Uhapšeni su H.A. ('55) i I.A ('81), a pretresom vozila pronađeno je i oduzeto 10 pištolja Ekoli Tuna, kalibra 8mm sa okvirima bez municije. 

Osumnjičenici su privedeni radi dalje procedure, a sve policijske operacije se sprovode uz odobrenje nadležnog tužioca.
 Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.