Dubrava: Zatvorenik izvršio samoubistvo

Dubrava zatvor
Foto: Gazeta Express

Izvor: Gazeta Express (Tekst je izvorno preveden sa albanskog, osim naslova koji je adaptiran)

Koretivna služba Kosova saopštila je danas da je u 7:30 u Korektivnom centru u Dubravi zatvorenik sa inicijalima E.Sh. pronađen obešen u svom krevetu na visini od 1.5 metra.

„Bio je sam u sobi i koristio je svoj krevet da se obesi“, kaže se u saopštenju.

Iz Korektivne službe Kosova kažu da do sada na takav način samoubistva nisu naišli, jer je u svim slučajevima kada je izvršeno samoubistvo, delo počinjeno sa veće visine, ali ne i iz kreveta skoro nižeg od jednog i po metra.

„Ovaj način dela samoubistva do sada nije viđen način za organe KSK-a, kao što se dešavalo i u drugim slučajevima kada je delo samoubistva izvršeno na većoj visini, ali to iz kreveta sa visinom nižom od 1.5 metar  je veoma iznenađujuće“, navodi se u saopštenju KSK, a prenosi Gazeta Express.

Osoba koja je izvršila samoubistvo osuđena je za tešku krađu.

„KSK će usko sarađivati sa drugim relevantnim organima kako bi otkrila sve okolnosti ovog događaja. Kako bi se razumeo slučaj, intervencija medicinskog i osoblja korektivnog centra bila je brza, ali uprkos pokušajima nisu uspeli da ga reanimiraju i usled toga je preminuo. Osoba o kojoj je reč osuđena je za krivično delo: teška krađa „, dodaju iz KSK-a.

O slučaju su obavešteni Kosovska policija i tužilac koji su izašli na lice mesta i istražuju slučaj, dok je KSK započeo sa procesnom i administrativnom istragom, a KSK je osnovala i Administrativnu istražnu komisiju, koja će da da uradi i konačni administrativni izveštaj.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.