DSS: Uklanjanje barikade dogovor Vučića i Merkel

Pokrajinski odbor Demokratske stranke Srbije za Kosovo i Metohiju saopštio je danas da je noćašnja akcija uklanjanja barikade sa glavnog mosta na Ibru rezultat dogovora premijera Srbije, Aleksandra Vučića i nemačke kancelarije, Angele Merkel, te da je politički cinizam tvrditi da su Srbi sami uklonili barikadu.

“Uklanjanje barikade sa mosta na Ibru, rezultat je dogovora Aleksandra Vučića i Angele Merkel. O čemu se još dogovorio Aleksandar Vučić sa Angelom Merkel po pitanju Kosova i Metohije, Srbi iz južne pokrajine videće i osetiće narednih dana i meseci,” navodi se u saopštenju pokrajinskog odbora DSS-a i dodaje da bi sledeći potez Vlade Srbije mogao biti pristanak na izgradnju džamije u Severnoj Mitrovici, a da bi početku radova možda prisustvovao i Aleksandar Vučić. 

Osvrćući se na informaciju koju su objavili beogradski mediji – da su građani Severne Kosovske Mitrovice sami uklonili barikadu, iz ovog odbora takvu informaciju navode političkim cinizmom i gnusnom laži.

“Politički je cinizam da se građanima Srbije predstavlja kako su Srbi sami uklonili barikade, što je gnusna laž, imajući u vidu da je ceo posao u cik zore, pre svanuća odradila građevinska operativa iz Južnog dela Kosovske Mitrovice, uz snažno obezbeđenje pripadnika KFOR-a, EULEX policije i specijalne ROSU jedinice iz sastava Kosovske policijske službe,” stoji u saopštenju u kojem pokrajinski odbor DSS-s za KiM podseća da je procenat građana koji su izašli na nedavne kosovske parlamentarne izbore dokaz da se Srbi sa Kosova i Metohije ne slažu sa politikom, koju sadašnji premijer Srbije, Aleksandar Vučić i predsednik Republike Srbije, Tomislav Nikolić, vode prema ovoj pokrajini. 

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.