Drenička trojka pobegla iz bolničke sobe

Izvor: RTK2/Radio Kosovo 2 – Zulfija Jakupi (tekst je izvorno preuzet i nije lektorisan)

Trojica pritvorenika iz “Dreničke grupe”, Sami Ljuštaku, Ismet Hađa i Sahit Jašari pobegli su iz bolničke sobe i nalaze se u bekstvu, potvrdio je direktor Korektivne službe Kosova, Šemsi Hajrizi za program na srpskom jeziku Radio Kosova 2.

 
 
Hajrizi je rekao da su njih trojica pobegli iz Univerzitetskog kliničkog centra Kosova u Prištini, gde su iz pritvorskog centra bili prebačeni na lečenje. 
 
On kaže da je Kosovska policija u potrazi za njima.
 
Sami Ljuštaku je gradonačelnik opštine Skenderaj iz redova PDK-a, a sa ostalim beguncima tereti se za ratni zločin na Kosovu.
 
Iako prištinski mediji navode da su optuženi iz “Dreničke grupe” pobegli zato što su trebali biti prebačeni u pritvorsku jedinicu u Severnoj Mitrovici, iz EULEX-a kažu da su oni trebali boraviti u Severnoj Mitrovici samo tokom trajanja sudskih ročišta.
 
Član predsedništva LDK, Vjosa Osmani izjavila je da begstvo nekoliko pritvorenikia “Dreničke grupe” iz bolnice pokazuje koliko je zakazao pravosudni sistem I kolika je umešanost politike u taj sistem upropastila zemlju ui oštetila međunarodni imidž Kosova.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.