Dragoljevac kod Istoka: Pretučen povratnik, napadač priveden

15:20 – Napadač priveden

U međuvremenu, napadač na Zuvića – Albanac – priveden je, saznaje KoSSev u kabinetu ministra Dalibora Jevtića. 

14:40 – Dragoljevac kod Istoka: Pretučen povratnik 

Povratnik Blagoje Zuvić iz Donjeg Dragoljevca kod Istoka, pretučen je danas nešto posle podneva, potvrdilo je Ministarstvo za zajednice i povratak Vlade Kosova. Prema saznanjima ovog ministarstva, Zuvića su pretukle komšije Albanci na ulici nadomak njegove kuće, a motiv napada jeste problem oko imovine.

"Napad na Blagoja Zuvića ima za cilj njegovo proterivanje i to je ono što je u ovom trenutku sasvim sigurno," rekao je potpredsednik Vlade Kosova i ministar za zajednice i povratak Dalibor Jevtić.

Već je, smatra Jevtić, postalo očigledno da Srbi povratnici u Klini, Istoku smetaju, naveo je, "pojedincima koji žele ove delove Kosova bez Srba".

"Lično neću dozvoliti da ovakvi incidenti nanesu nesagledivu štetu procesu povratka i da povratnička mesta ostanu bez Srba," naveo je.

Jevtić je istakao da je već razgovarao sa ministrom unutrašnjih poslova Kosova o ovom incidentu, i da je dobio uveravanja da su istražne jedinice već na terenu, kao i to da očekuje što skorije privođenje pravdi onih koji su za ovaj incident odgovorni.

Blagoje Zuvić vratio se u Donji Dragoljevac sa sinom, snahom i unukom maja 2017. Žive u kući koju im je sagradila Vlada Kosova.

"Živim sa snahom, unučetom i sinom, uvek je nas četvoro-petoro tu. Dali su nam samo dva kreveta, ali šta da se radi. Imam četrnaest hektera zemlje, ali trenutno koristim samo hektar placa, imao sam četiri kuće – tri trospratne, jednu plansku i ništa mi od kuća nije ostalo. Eto, hvala Bogu kad se ovo čisti – sada sam malo dobio volju za životom i ako da Bog da bude sve bolje," rekao prošle nedelje Zuvić u izjavi za Radio Goraždevac.

Podsetimo, sinoć je uhapšen jedan povratnik iz Kline zbog navodnog ratnog zločina. O tome opširnije u vesti – U Klini uhapšen povratnik, reaguje Kancelarija za KiM

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.