Šutanovac komično nakon vesti Telegrafa: „Vanzemaljci sleću iz svemira, karakondžule u prvim redovima a drekavci daju podršku“

šutanovac
FOTO: Beta

Nižu se negativne reakcije pre svega srpskih korisnika društvenih mreža povodom teksta britanskog Telegrafa i navoda njihove urednice vojne rubrike, koja je sa leposavićkih brda, obučena u odelo sa SMB motivima, „utvrđivala“ da li će Srbija za koju kaže da gaji bliske odnose sa Rusijom, izvršiti invaziju, odnosno da li će „Kosovo biti sledeća Ukrajina“.

Reakcijama na ovu vest pridružio se i srpski političar i bivši ministar odbrane Srbije, Dragan Šutanovac, koji u komičnom tonu poručuje:

„’Operativne baze oko granice u obliku potkovice da brani Beograd i napadne Kosovo’, vanzemaljci sleću iz svemira, reptili zauzimaju položaje, karakondžule u prvim redovima a drekavci daju podršku… Urednicu britanskog Telegrafa poslati na ispitivanje mozga“.

U još jednoj reakciji na društvenoj mreži „X“ ovaj političar je kazao:

„Urednica u Daily Telegraph Danielle Sheridane ne razlikuje Balkan i Baltik, kao u vicu o Iranu i Iraku, al zato zna da Srbija pravi baze u obliku potkovica koje služe za odbranu Beograda i napad na Kosovo“.

Reč je zapravo o reakciji povodom objave drugog korisnika mreže „X“, koji je objavio navodnu stranicu iz novina Dnevnog Telegrafa, odnosno tekst, u kojem se za Kosovo navodi da je „baltička zemlja“, odnosno da „Aljbin Kurti poziva Britaniju i NATO saveznike da odbrani baltičku zemlju od pretnji nove invazije Srbije“. Ovaj tekst takođe potpisuje Danijel Šerdan.

Prokomentarisao je i odevnu kombinaciju Šeridan kada je sa leposavićkih brda poručila da „utvrđuje da li će doći do novog konflikta“.

„Da je pored pancira stavila i šlem, takve gluposti joj ne bi pale na pamet“, navodi Šutanovac.

Ovaj srpski političar je ujedno pozdravio reakciju Helene Ivanov sa instituta Henry Jackson Society, koja je komentarišući navode britanskog Telegrafa, između ostalog, poručila da ne razume „zašto bi ovako visoko profilisan i kredibilan medij objavio jednu ovakvu priču koja je u potpunosti pogrešna“.

Ivanova je ujedno, pomenuvši nedavnu eskalaciju situacije na Severu Kosova, kazala i da je potpuno pogrešno sugerisati da se one odnose na rat.

Ubeđena je da skoro da ne postoji šansa da izbije novi rat na Balkanu i to sve dok su trupe KFOR-a na Kosovu.

Novinar i analitičar Milivoje Mihajlović je u analizi za KoSSev kazao da je čitav tekst britanskog telegrafa „udžbenički primer korišćenja Pi-ar obrasca“, odnosno:

„Miks ‘ruskog uticaja’, tvrdnje da je Aleksandar Vučić ‘mali Putin’ koji sprema napad na Kosovo (opravdanje za ovo se nalazi u događajima u Banjskoj), naoružavanja Srbije, obuka dobrovoljaca…“

Pročitajte još:

Ko izmišlja „rat na Kosovu“?

Urednica britanskog Telegrafa u panciru i bez šlema sa leposavićkog brda utvrđuje da li će doći do „invazije Srbije na Kosovo“

Dr Ivanov reagovala na izveštaj britanskog Telegrafa: Sugerisanje da se eskalacija na Kosovu odnosi na rat u potpunosti pogrešnaPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.