Donirana sredstva za obnovu Tehničke škole

Ministar bez portfelja Vlade Republike Srbije, zadužen za Kosovo i Metohiju, Aleksandar Vulin, danas je u sali za sastanke srednje tehničke škole u Severnoj Kosovskoj Mitrovici, potpisao ugovor o donaciji sredstava za obnovu ove škole. 
 
Sredstva za donaciju su obezbedili, pored Kancelarije za Kosovo i Metohiju, i grad Sremska Mitrovica, opština Ruma i opština Šid. Donacije će biti iskorišćene za obnovu stolarije ove škole i kupovinu 60 stolica za zbornicu.
 
Pored Ministra Aleksandra Vulina, potpisivanju ugovora o donaciji, prisustvovali su čelnici grada Sremske Mitrovice i opština Rume i Šida, načelnik kosovskomitrovičkog okruga – Vaso Jelić i načelnik Sremskog okruga, Ilija Milinović, kao i direktor Tehničke škole u Severnoj Kosovskoj Mitrovici, Rade Tanić. 
 
Ministar Vulin je ovom prilikom izjavio je da je "beskrajno zahvalan" ostalim donatorima zbog njihove pomoći koja, kako on kaže, "i tek kako može materijalno da se izmeri", a dodao je da je upravo ovo donacija "koja će promeniti izgled školi, koja će promeniti svakodnevni život đaka".
 
Direktor Tehničke škole, Rade Tanić, je rekao da je "Kancelarija za Kosovo i Metohiju napravila pravi odabir kada je odabrala Tehničku školu", što je argumentovao podatakom da je od 1999. godine u zgradi Tehničke škole još osam institucija, i to: četiri srednje škole, tri fakulteta i gradska biblioteka, kao i još jedan fakultet kojem Tehnička škola pruža svoje usluge.
 
"Ovde svakodnevno prođe 1200 učenika i još toliko studenata, a kulturne i sportske manifestacije uglavnom se odvijaju u prostorijama škole i na terenima oko škole", dodao je Tanić. 
 
Direktor škole je ovom prilikom Ministru Vulinu, kao i ostalim donatorima, u znak zahvalnosti, uručio zahvalnice i monografiju škole. 
 
Na pitanje novinara, Ministar Vulin se osvrnuo i na spiskove Srba koji su "određeni" za hapšenje, rekavši da je on video različite spiskove, i da su neki sadržali i do 5000 imena, te da je tražio informacije od međunarodne zajednice i dodao: "Ne postoji zvanična potvrda ni jednog od tih spiskova". 
 
On se osvrnuo i na već uhapšene Srbe rekavši: "Vlada republike Srbije je dala pismene garancije za te ljude da će se odazvati na svaki poziv. Nama još uvek nije odgovoreno. Mi još uvek ne znamo šta je sudbina naših garancija, pogotovo šta je sudbina tih ljudi". A na komentar da je zdravstveno stanje Olivera Ivanovića pogoršano, ministar je rekao: "Urađeno je najviše što je moglo da se uradi", a da Republika Srbija vrši pritisak na međunarodnu zajednicu, te da se očekuje "bar gest dobre volje" međunarodne zajednice, kako bi se Oliver Ivanović premestio u zatvorsku jedinicu u Severnoj Kosovskoj Mitrovici. 
 
On je ovu priliku iskoristio da se zahvali Srbima na KiM-i na hrabrosti i strpljenju i sposobnosti "da vode računa o celokupnom srpskom narodu i državi Srbiji", ali je i nekoliko puta pozvao građane Severne Kosovske Mitrovice da izađu na predstojeće kosovske, lokalne izbore, zakazane za 23. februar.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.