Dodik: Na Kosovu može nezavisna država, a nama se poručuje da ćutimo

Milorad Dodik / V.Lalić, RAS Srbija
Milorad Dodik / V.Lalić, RAS Srbija

Član Predsedništva Bosne i Hercegovine iz Republike Srpske, Milorad Dodik, izjavio je da je Kosovo važno pitanje ne samo zbog kosovskog mita, nego i zbog kulminacije nepravde i primene različitih standarda.

„Na jednom mestu priznajete i dozvoljavate da se nešto uradi, a Srbima iz RS to branite u gotovo identičnoj situaciji. Tamo može nezavisna država, a nama se poručuje da ćutimo“, rekao je Dodik za list Politika.

On je rekao da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić „sebi napravio problem jer je pitanje koje je slovilo kao završeno u političkom i javnom mnjenju Beograda i Srbije vratio, tražeći da se Srbija vrati kao faktor pregovora“.

„Nažalost, nema sposobnosti kod svih u Srbiji da prepoznaju potrebu da se okupe oko pregovarača i da se iskristališe ono što je potrebno činiti“, rekao je Dodik.

Prema njegovim rečima, „postoje različiti stavovi, od raznih udruženja, Crkve, političkih partija, ali ne postoji konzistentan javni pristup šta je to što treba da se uradi“.

„Mi ćemo pratiti Srbiju, a u Srbiji treba ojačati poziciju pregovarača, koji će, potpuno sam uveren, zaštititi srpske državne i nacionalne interese“, rekao je Dodik.

N1

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.