Dodatak od 100 evra na kosovske penzije za jedan mesec i duple kosovske socijale za naredna dva

novac evri
Foto: Ilustracija, Morgue File

Izvor: Koha (Tekst je izvorno preveden sa albanskog, osim naslova koji je adaptiran)

Kosovski ministar finansija, rada i transfera Hekuran Murati danas je na 42. sednici Vlade predložio dodelu sredstava za podršku korisnicima socijalnih i penzionih šema, u okviru realizacije mere 3.2 – Podrška penzionerima i porodicama u šemi socijalne pomoći.

Ovom odlukom, korisnici penzijskih šema u novembru će imati dodatak od 100 evra na redovnu penziju i tekući dodatak.

S druge strane, korisnici socijalnih programa u novembru i decembru dobiće duplu redovnu isplatu i tekući dodatak, koji se takođe primenjuje u okviru mere 3.2 Paketa za ekonomski oporavak.

Ministar Murati je tokom svog izlaganja na sednici Vlade istakao da je ovom odlukom moguće podržati najugroženije kategorije društva.

Štaviše, ova mera po obimu za domaćinstva je najveća, koja je ikad odobrena od strane Vlade, jer će njome 330.000 domaćinstava dobiti finansijsku podršku.

Dakle, takva politika obuhvata mnoge porodice i ima ogroman uticaj na porodični budžet.

Ministarstvo finansija, rada i transfera, u skladu sa vizijom Vlade, ostaje posvećeno preduzimanju mera koje imaju za cilj podršku porodici i unapređenje građanskog blagostanja.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.