DKC „Kaktus“: Obeležavanje Dana planete Zemlje akcijom sadnje četinara

Sadnja drveća
Foto: Agroklub

Dan planete Zemlje biće obeležen danas akcijom sadnje četinara i uređenjem bašte u dvorištu Dečijeg kulturnog centra „Kaktus“ u Kosovskoj Mitrovici. Početak akcije planiran je u 14.30, saopštili su iz ovog centra.

Dan planete Zemlje obeležava se širom sveta na današnji dan, 22. april apod motom „Obnovimo našu zemlju“, sa fokusom na prirodnim procesima i razvoju zelenih tehnologija kojima mogu da se povrate ekosistemi.

 Inicijativa obeležavanja Dana planete, koji je ustanovljen 1970. godine u Sjedinjenim Američkim Državama, a obeležava se širom sveta od 1992. godine, postala je globalni podsticaj za akcije rešavanja ekoloških problema današnjice.

Ovo je inače i prva aktivnost u novoformiranom DKC „Kaktus“, koji objedinjuje već postojeće dečije škole pri Privatnom kulturnom centru „Akvarijus“ u Kosovskoj Mitrovici.

Ova akcija deo je kampanje o važnosti zaštite životne sredine, koju DKC „Kaktus“ sprovodi  u saradnji sa organizacijom Domovik, a podržao je Save the Children.

 

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.