Đurić: Zlonameran i besmislen predlog Edite Tahiri

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju, Marko Đurić, izjavio je danas da je predlog Edite Tahiri, da se o demarkaciji granica razgovara u Briselu – zlonameran i besmislen pokušaj sakupljanja jeftinih političkih poena među kosovskim Albancima.

Đurić je novinarima u Beogradu rekao da je to besmislen predlog, jer između Kosova i Metohije i centralne Srbije ne postoji granica niti, samim tim, može da bude razgovora o bilo kakvoj demarkaciji granice. 

"Samo država Srbija ima svoje granice, u tim granicama je priznata od strane UN," rekao je Đurić novinararima.

On je naveo da takve izjave samo udaljavaju dve strane i ne doprinose dijalogu, već podstiču animozitete, mržnju i sukobe.

"Gde je tu noramalizacija odnosa, gde je bilo kakva ideja da dođe do bilo kakvog pomirenja i približavanja? Naprotiv, to je svađalačko, prizemno ponašanje sa ciljem da se sakupe jefitni domaći politički peoni među kosovskim Albancima," rekao je Đurić.

On je dodao da mudriji razumeju da takvo "trapavo nadmudirvanje" ne vodi ničemu, čak ni većoj popularnosti u domaćoj javnosti.

"To je put besmisla," smatra Đurić.

Kosovska ministarka Tahiri,  zadužena za dijalog, izjavila je da Priština traži da "demarkacija granice sa Srbijom" bude uključena u dijalog Beograda i Prištine, preneo je juče prištinski list "Zeri".

Tanjug

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.