Đurić u Zvečanu: "Žene su stubovi srpstva"

„Međunarodni dan žena je prilika da se podsetimo koliko u Srbiji ima hrabrih i snažnih majki, sestara, supruga, žena… Žena koje su stubovi srpskog naroda, stubovi srpstva, i to snažni stubovi zahvaljujući kojima naš narod opstaje kroz vekove," poručio je danas direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju, Marko Đurić, u selu Veliko Rudare, u opštini Zvečan. Đurić je danas u ovom mestu posetio gazdinstvo Nadice Sofronijević, vlasnice farme koza i ovaca.

„Osmi mart ima smisla samo ako nas podseti da svakog dana treba da poštujemo naše žene, njihov položaj, njihovu ulogu i sve što one znače. Dakle, 8. mart kao praznik koji će biti jedini dan u kome se prema ženama odnosimo sa poštovanjem ne bi imao smisla. Ima smisla samo ako nas podseća na to koliko je važno da se sa poštovanjem odnosimo prema ženama koje su snažan i pouzdan stub našeg naroda,“ istakao je dalje Đurić.

On je, takođe, dodao da je „ponosan“ što je posetio Nadicu Sofronijević i „video sa kojom hrabrošću se ona bori i gaji svoju porodicu“.

„Ponosan sam što sam posetio ovo domaćinstvo i video sa kojom hrabrošću i energijom se ona bori da gaji svoju porodicu, kako je uspešna u svom poslu i kao medicinska sestra i uzgajajući ovce. Mislim da je pravi primer i svom mestu i svima onima koji hoće da žive i uspeju u životu od svog rada,“ dodao je Đurić.

Sa druge strane, Nadica Sofronijević zahvalila se direktoru Kancelarije za KiM Marku Đuriću na poseti.

„Izuzetno sam zahvalna na poseti direktora Kancelarije Đurića i drago nam je što imamo čast da on dođe i vidi lepa prostranstva gde možemo da živimo i radimo i gde možemo da naša stada umnožavamo, da živimo od toga i nešto postignemo,“ rekla je Sofronijević.

Gazdinstvo Nadice Sofronijević, zajedno sa direktorom Kancelarije za Kosovo i Metohiju Markom Đurićem, obišli su i ministar za povratak i zajednice u Vladi Kosova Dalibor Jevtić, zatim kosovski gradonačelnik Zvečana Vučina Janković i predsednik Privremenog organa opštine Zvečan Ivan Todosijević.

Nadica Sofronijević vlasnica je farme koja broji preko sto koza i ovaca.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.