Đurić sutra u opštini Lipljan

Direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju, Marko Đurić, boraviće sutra u selima Gornja i Donja Gušterica i Dobrotina, u opštini Lipljan, saopšteno je iz njegove kancelarije.

Đurić će posetu započeti u 10 časova u naselju Gornja Gušterica, gde će obići dve socijalno ugrožene porodice kojima je Kancelarija za Kosovo i Metohiju pružila pomoć u obezbeđivanju građevinskog materijala za poboljšanje uslova stanovanja.

Na taj način, kako navode iz Kancelarije za KiM, 22 porodice na teritoriji opštine Lipljan dobilo je podršku Vlade Republike Srbije, ukupne vrednosti 2,8 miliona dinara.

Đurić će, takođe, u Gornjoj Gušterici obići i most na reci Oklapki koji je izgrađen sredstvima Kancelarije za KiM, u iznosu od 1,4 miliona dinara.

Ovaj most je, kako dalje navode iz Kancelarije za KiM, od velikog značaja za meštane Gornje Gušterice, jer su pre njegove izgradnje okolna domaćinstva, prilikom većih i obilnijih padavina, trpela veliku štetu od poplava.

Nakon obilaska Gornje Gušterice, Đurić će posetiti i predškolsku ustanovu "Sunce" u selu Donja Gušterica, koja funkcioniše uz materijalnu podršku Kancelarije za KiM, a zatim će obići Dom kulture u Dobrotini, za čije je kompletno opremljanje Kancelarija za KiM obezbedila sredstva u iznosu od 800 hiljada dinara.

Posetu selima u opštini Lipljan u centralnom delu Kosova i Metohije direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić završiće u Domu kulture u Donjoj Gušterici, gde će razgovarati sa meštanima.

Đurić danas boravi u Gračanici, gde prisustvuje svečanoj akademiji povodom obeležavanje 12 godina od martovskog pogroma.

Ovo je treća poseta Đurića Kosovu i Metohiji za nedelju dana. U utorak je boravio u Ibarskom Kolašinu.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.