Đurić: Radi samo štoperica za ZSO

"Jedina štoperica koja je uključena je ona koja pokazuje da gospoda u Prištini 1.674 dana duguju Zajednicu srpskih opština. I očekujem da što pre ispune svoje obaveze, da razmišljaju o tome kako će da zasuču rukave, da sednu da rade sa Srbima na KiM-u da se ti odnose unapred, da ono što su njihove obaveze – prema Srbima – sprovedu. Isto tako je važno da nastavimo razgovore, jer su oni garant stabilnosti, mira, bezbednosti, dobre budućnosti za Srbe i Albance" – kaže direktor kancelarije za Kosovo i Metohiju, Marko Đurić, reagujući na informaciju da je period za završetak dijaloga Beograda i Prištine ograničen na 18 meseci.

Osvrnuo se i na današnju izjavu nekadašnjeg člana CK Saveza komunista – Azema Vlasija – da je kosovska nezavisnost nepovratan proces.

Navodeći da on i Vlasi imaju potpuno različite stavove po pitanju statusa Kosova, dodaje:

"Verovatno je njemu kad je bio član Centralnog komiteta današnja situacija izgledala kao naučna fantastika. Isto tako, 25 godina u budućnosti siguran sam da će okolnosti biti bitno drugačije i radićemo vredno na tome da za Srbiju budu neuporedivo povoljniji, nego danas."

Šta je još Vlasi poručio, učestvujući na panelu o Jugoslaviji, koji se održava u Beogradu, čitajte u posebnoj vesti. 

 

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.