Đaci iz Mitrovice, Zvečana, Leposavića, Z.Potoka i Istoka borave na Tari

FOTO: Kancelarija za KiM

Pedeset đaka, uzrasta od trećeg do šestog razreda iz opština na Severu Kosova i iz opštine Istok, borave na Tari, saopštila je Kancelarija za KiM koja je obezbedila sredstva za putovanje.

Boravak na Tari se realizuje u periodu od 20. do 27. marta, a za školarce su u saradnji sa Centrom dečjih letovališta organizovani razni obrazovno-zabavni sadržaji sa animatorima, kao i obilazak prirodnih lepota Tare, naveli su.

„Ovim Kancelarija za KiM nastavlja sa aktivnostima u organizaciji putovanja za naše školarce iz socijalno ugroženih porodica sa prostora Kosova i Metohije, što se pokazalo kao izuzetno pozitivna praksa prethodnih godina“, dodaje se u saopštenju.

Tokom boravka na ovoj planini, đake je obišla i pomoćnica direktora Kancelarije za KiM, Svetlana Miladinov.

Kaže da se ova institucija trudi da najmlađima obezbedi kvalitetnije i zdravije odrastanje.

„Boravak dece na planini je veoma važan kako za socijalizaciju, tako i za njihovo zdravlje, jer naša deca odrastaju u specifičnim uslovima. Kancelarija za KiM je do sada organizovala veliki broj putovanja za naše mališane iz južne srpske pokrajine, podjednako i iz opština južno i severno od Ibra i videli smo jako pozitivne reakcije na sve te aktivnosti koje sprovodimo“, navela je

Miladinov je ujedno najavila da će se i u budućnosti nastaviti sa realizacijom ovog projekta.

„Svaki osmeh našeg deteta sa prostora Kosova i Metohije je signal da činimo dobre stvari za njih, a takođe i podstrek da činimo još više. Važno nam je da znaju da je država Srbija njihov čvrst oslonac i da ćemo uložiti napore da im oplemenimo školske dane“, naznačila je pomoćnica Petra Petkovića.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.