Direkcija Sever čestitala građanima Novu Godinu i pozvala na poštovanje javnog reda i mira

Na snazi su i dalje važeće mere koje se odnose na zabranu organizovanja proslava bilo koje vrste, podsetila je regionalna direkcija Sever Kosovske policije, koja je sugrađanima poželela uspešnu 2022.

Policija Kosova je povodom novogodišnjih praznika sačinila operativni plan prema kojem će biti pojačano angažovanje policijskih službenika na terenu i čija će primarna delatnost biti očuvanje javnog reda i mira, sprečavanje krivičnih dela.

Istovremeno, Kosovska policija vršiće pojačanu kontrolu saobraćaja kao i nadgledanje i kontrolu poštovanja antikovid mera.

Više saobraćajnih nesreća dogodilo se u prethodnom periodu na Severu Kosova, samo u poslednja 24 sata – tri i to na istoj relaciji – Kosovska Mitrovica – Leposavić, u kojima su tri lica povređena.

Policija je danas upozorila i na opasnost od upotrebe pirotehničkih sredstava.

„Koristimo ovu priliku i apelujemo na sve građane na opasnost od upotrebe pirotehničkih sredstava, tako da pozivamo sve roditelje da budu pažljivi, da nadgledaju svoju decu, kako ne bi ugrozili sebe tako i bezbednost drugih lica“.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.