Devojčici iz Prizrena potrebna transplantacija jetre

Devojka (16) iz Prizrena mora na liječenje, roditeljima je potrebna finansiska pomoć
Foto: T7

Fatljume Šalji pre dve godine dijagnostikovano je teško oboljenje jetre. Od tada je 16-godišnjakinja na lečenju. Međutim, zbog teške finansijske situacije njena porodica poziva sve ljude dobre volje da pomognu.

Doktori Kliničkog centra Kosova konstantovali su da je devojčici neophodna transplantacija jetre, što je nemoguće uraditi na Kosovu.

Zbog toga, porodica je poslala Fatljume u Tursku. Međutim, prvobitni plan transplantacije jetre njenog oca naišao je na problem.

“Kad sam tamo otišao rekli su nam da trebamo naći i donatora,” rekao je otac Fatljume. On je ponudio i svoju jetru, ali nakon analiza, njegova jetra nije odgovarala.

Njen otac kaže da se za kratko vreme njeno zdravstveno stanje poboljšalo, iako transplantacija nije urađena.

Nakon što se devojčica vratila iz Turske nije imala problema i počela je da ide u školu, do pre nekoliko meseci kada su simptomi bolesti počeli ponovo da se pojavljuju. 16-godišnjakinja je prestala da pohađa nastavu.

Transplantacija jetre je neophodna, međutim, još uvek nije pronađen donator. Zbog teške finansijske situaije porodica poziva građane da izađu u susret kako bi Fatljume poslali na lečenje u inostranstvo.

Broj porodice:

+383 45 648 857

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.