Devet slučajeva porodičnog nasilja na Kosovu

nasilje u porodici

Devet slučajeva nasilja u porodici registrovano je u prethodna 24 sata širom Kosova, privedeno je pet osoba, saopštila je Kosovska policija u svom izveštaju.

Najviše slučajeva je prijavljeno u regionu Prištine i to čak 6, dok su ostali slučajevi prijavljeni u Prizrenu, Suvoj Reci i Istoku.

U Prištini je uhapšen muškarac zbog nasija nad svojom suprugom.

U Brejsu u opštini Kosovo Polje, takođe je uhapšen muškarac, on se sumnjiči da je nakon nesporazuma maltretirao članove svoje porodice.

Takođe, tokom jučerašnjeg dana u Prištini je uhapšen muškarac koji je navodno vršio psihički pritisak nad svojom sestrom i pokušao da joj ubije psa, nakon imovinskog spora. Policijske jedinice izašle su na lice meste i zaplenile revolver i četiri metka.

U Suvoj Reci priveden je muškarac nakon što je fizički napao svoju majku i naneo joj lake telesne povrede, a istovremeno i verbalno pretio ocu i oštetio njegov automobil.

Sa druge strane, u Istoku otac je fizički napao ćerku. Ona je tom prilikom povređena i medicinski je zbrinuta, dok je napadač uhapšen.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.