Demantij: Srpski i ruski mediji objavili lažnu vest o navodnom hapšenju tokom posete srpskog predsednika

Izvor: Gazeta Express (Tekst je izvorno preveden sa engleskog) 

Vest o navodnom hapšenju šest Albanaca u Lapljem Selu kod Gračanice, naseljenom Srbima, koju je ruski medij "Sputnik" i reporter srpskih medija objavio – lažna je. Kosovska policija potvrdila je Gazeti Ekspres da je situacija stabilna i da njihovi službenici nisu konfiskovali oružje kako navodi Sputnjik. Vest o navodnim hapšenjima objavljena je dok predsednik Srbije Aleksandar Vučić boravi u poseti Kosovu i očekuje se da u popodnevnim satima poseti Laplje Selo.

Ruski onlajn mediji Sputnik je u subotu objavio lažnu vest da su šest Albanaca uhapšena, a policija je konfiskovala oružje i municiju. Vest koju je prenela Srpska novinska agencija Tanjug povezana je sa posetom srpskog predsednika Aleksandra Vučića u ovom srpskom naselju na centralnom Kosovu. "Mi proveravamo informaciju iako se takva operacija nije desila," rekla je Kosovska policija za Gazeta Ekspres.

Sputnik je napisao da je u ovom srpskom selu kosovska policija uhapsila šest Albanaca i oduzela dva pištolja, municiju i dva noža. "Dalje, Kosovska policija je najavila da su konfiskovali i dve metalne šipke," javio je Tanjug pozigvajući se na Sputnjik.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić u poseti je danas Kosovu i očekuje se da poseti Laplje Selo u popodnevnim satima. Počeo je posetu severnom delu Mitrovice kada je položio venac na mesto gde je kosovsko -srpski političar, Oliver Ivanović, u utorak ubijen. On takođe treba da se sastane sa kosovskim srpskim političarima.KoSSev: Vest koju je objavio Tanjug pročitajte OVDE

Posetu predsednika Republike Srbije u pokušaju da umiri srpsko stanovništvo na Severu Kosova, ali i u centralnom delu i u Metohiji, pratite u našoj ažuriranoj vesti 

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.