Dečija predstava i baletski koncert večeras u Gračanici

FOTO: Dom kulture „Gračanica“

Dečija predstava „Misterija nestalog jajeta“ i baletski koncert, biće održani večeras u Gračanici, saopšteno je iz Doma kulture u ovom mestu.

„Misterija nestalog jajeta“ zakazana je za 19.00 časova u porti manastira Gračanica, a u predstavi igraju članovi dramske grupe Doma kulture Gračanica AP „Janićije Popović“.

„Predstava ‘Misterija nestalog jajeta’ je duhovita, dinamična priča o nespretnom i pomalo čudnom detektivu Hariju i njegovoj dobrodušnoj i brižnoj sekretarici Matildi koji jednog dana u prašumi nalaze ostavljeno jaje i kreću u potragu za počiniocem (lopovom) koji je ukrao jaje, kao i za majkom koja brine zato što su joj jaja ukradena. Usput sreću zanimljive životinje: papagaja Gala, flaminga Ružu, štrausa Bruna, krokodila Kodija i ostale, opisuju ovu predstavu iz Doma kulture „Gračanica.

Sat vremena kasnije, u 20 časova biće održan godišnji koncert polaznika Škole baleta u Velikoj sali Doma kulture „Gračanica“

Polaznici škole baleta u jednočasovnom programu izvešće delove iz predstava „Uspavana lepotica“, „Krcko Orašćić“,“ Don Kihot“ kao i delove modernog baleta.

Pokrovitelji Škole baleta su Ministarstvo kulture i informisanje Vlade Republike Srbije i Opština Gračanica.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.