Dečja nedelja u Gračanici: Predstava “Nasmejani snovi”

 

Dom kulture "Gračanica"

Predstavu “Nasmejani snovi” po tekstu, scenariju i u režiji Boška Boškova izvešće danas amatersko pozorište “Janićije Popović” u Gračanici. Komad posvećen mlađoj publici igraće se u velikoj Sali gračaničkog doma kulture od 13 časova.

Delo srpskog reditelja Boška Boškova „Nasmejani snovi“ govori o Trapavku – tinejdžeru nesrećno zaljubljenom u jednu devojku koja voli drugog, dok on pokušava da osvoji njeno srce.

„Predstava govori o ljubavi i snovima koji mogu da se ostvare samo ukoliko u njih verujemo,“ objašnjava Boškov.

Predstava se organizuje u okviru Dečje nedelje koja se tradicionalno održava svake godine u prvoj nedelji oktobra.

Moto ove manifestacije je „Moje pravo da živim srećno i zdravo – za odrastanje bez nasilja“, a njen cilj – skretanja pažnje javnosti na decu i mlade, na njihove potrebe i prava u porodici, društvu i lokalnoj zajednici, kao i na njihova prava da odrastaju u što boljim uslovima i na jednake šanse za razvoj.

U sklopu Dečje nedelje, juče su u sali O.Š. „Kralj Milutin“ u Gračanici održane sportske igre, u kojima su učestvovala deca iz vrtića „Đurđevak“ i njihovi roditelji.

Ulaz je slobodan.

 

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.