Dečani: Stotine građana zatražilo pomoć lekara, sumnjaju da su se otrovali vodom

Izvor: Zeri (Tekst je izvorno preveden sa albanskog, osim naslova koji je adaptiran)

Stotine građana Dečana zatražilo je sinoć medicinsku pomoć u Centru porodične medicine, zbog sumnje da su se otrovali pijaćom vodom.

U vezi sa tim, RKV „Hidrodrini“ u Dečanima izdalo je obaveštenje da stanovnici nekoliko sela u toj opštini ne konzumiraju vodu do sledećeg saopštenja.

„Nakon pojave prvih sumnji, koje do sada nisu potvrđene, RKV ‘Hidrodrini’ Operativna jedinica – Dečani, u koordinaciji sa opštinskim vlastima, preduzeo je sve hitne mere istražujući moguće uzroke. Primećujemo da do danas ne postoji dokazana osnova da je pijaća voda uzrok problema. Prema tome, sve dok ne bude urađena analiza vode, apel ostaje na snazi“, navodi se u saopštenju.

Da su građani tražili medicinsku pomoć, za Telegrafi je potvrdio i radnik „Hidrodrinija“, Petrit Januzaj.

Rekao je da su radnici preduzeća zajedno sa gradonačelnikom Dečana, Baškimom Ramosajem (Bashkim), izašli na teren.

„Danas me je gradonačelnik, Baškim Ramosaj obavestio o zabrinutosti koju su izneli građani i odmah smo izašli na teren. Preduzeli smo potrebne mere i poslali vodu na analizu“, rekao je Januzaj.

Najavio je da će uzorci vode na analizu biti poslati sutra ujutru.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.