Deca sa KiM od subote u Republici Srpskoj

Foto: Odbor za pomoć Kosovu i Metohiji

Odlazak većeg broja dece sa Kosova i Metohije u Republiku Srpsku u okviru projekta „Spojimo decu Kosova i Metohije i Republike Srpske“ koji deveti put organizuje banjalučki Odbor za pomoć Kosovu i Metohiji, predviđen je za subotu 19. juna, saopšteno je iz Odbora.

Polazak više autobusa Kolašin prevoza iz Kosovske Mitrovice planiran je za subotu u 05:00 časova.

Skup gostiju i domaćina očekuje se između 13 i 14 časova u Etno selu Stanišić.

Kako je saopšteno, mališane sa KiM sa dobrodošlicom dočekaće predsednik Odbora za pomoć KiM, Milorad Arlov, zajedno sa delegacijama opština koje će biti domaćini gostima sa KiM. 

Nakon toga, deca i pratioci krenuće u opštine u kojima će kod porodica svojih vršnjaka boraviti sedam dana.

Deca koja su gosti grada Trebinje dolaze u nedelju preko Višegrada.

Deca i mladi sa poteškoćama u razvoju u pratnji svojih roditelja, iz Udruženja roditelja „Podrži me“ Kosovska Mitrovica, putuju u Prijedor.

Doček i ručak za njih organizuje SPKD „Prosveta“ Brčko i parohija Brčanska u nedelju u 12 časova u porti pravoslavne crkve Uspenja Presvete Bogorodice u Brčkom.

„Posebne i nama veoma drage goste iz Udruženja roditelja ‘Podrži me’ za koje Odbor uz sponzore priprema poseban program boravka u Republici Srpskoj, osim domaćina u Brčkom, dočekaće i predsednik Odbora Milorad Arlov“, navodi se u saopštenju.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.