Deca i roditelji iz Velike Hoče i Orahovca došli da se druže sa decom Goraždevca


Na sportskom terenu u dvorištu OŠ „Janko Jovićević“ u Goraždevcu danas je organizovan lep i zanimljiv sportski događaj.

Samoorganizovano, deca i roditelji iz Velike Hoče i Orahovca, došli su da se druže sa decom i roditeljima iz Goraždevca. Današnji događaj počeo je minutom ćutanja za sve nastradale u Beogradu i Mladenovcu.

Trener škole fudbala u osnivanju iz Velike Hoče, Stanimir Mavrić, čestitao je pre svega meštanima sutrašnju slavu sela Goraždevca, izveštava Radio Goraždevac.

„Zahvalio bih domaćinima što su nas ovako toplo primili. Ovo nam je drugi dolazak. Na početku bih da čestitam, u moje ime i u ime dece, sutrašnji praznik, Svetog proroka Jeremiju. Verujem da ovo može da zaživi i mislim da je ovo jedan dobar potez da se posle dugog niza godina ovako nešto organizuje van školskih aktivnosti. Ovo je dobro da bi se deca sklonila sa telefona, da ne gledaju televiziju i rijaliti programe, da se bave sportom. Razgovarao sam sa trenerom Vasilijem da ovo postane tradicija da jednom mesečno mi dođemo u Goraždevac i da jednom mesečno mi ugostimo vas, da bi se deca što više družila kao što sam se ja nekada družio sa drugarima iz Goraždevca“, rekao je Stanimir Mavrić.

Stanimir Mavrić dodaje, da veruje da ovakve sportske aktivnosti mogu zaživeti ali i da očekuje podršku od nadležnih institucija.

„Ja sam već par akcija imao sa klincima i meni je žao što već sada nemamo podršku institucija, ali se nadamo da će oni u budućnosti imati razumevanja za našu decu iz Goraždevca i Velike Hoče, kazao je Mavrić.

Trener škole fudbala u Goraždevcu, Vasilije Srbljak, kaže da je ovo dobra akcija gde deca mogu da se druže i međusobno upoznaju.

„Ovo je akcija koju smo organizovali ja i njihov sadašnji trener, i on pokušava isto kao i mi da oživi klub u Velikoj Hoči. Mislim da je ovo jedna dobra akcija da se deca druže i međusobno upoznaju“, kazao je Vasilije Srbljak.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.