Daut Haradinaj: Specijalni sud ne bi pozvao Ramuša da je ukinuo takse

Daut Haradinaj
FOTO: Gazeta Express/Printscreen

Izvor: Gazeta Express (Tekst je izvorno preveden sa albanskog; sinoćno izdanje)

Kandidat za poslanika koalicije AAK-PSD, Daut Haradinaj, prokomentarisao je poziv upućen njegovom bratu, Ramušu Haradinaju, iz Haškog tribunala, koji je stigao dok je bio premijer.

Haradinaj povezuje poziv upućen premijeru koji je sada u ostavci iz Haga, sa njegovom istrajnošću da ne ukine takse koje je Vlada uvela na srpsku robu.

Prema Dautu Haradinaju, da je premijer ukinuo porez, on ne bi bio pozvan na razgovor od strane Specijalnog suda.

„Da je ukinuo taksu, ne bi bio pozvan u Specijalni Sud. Siguran sam 100 odsto“, rekao je Haradinaj.

Dalje je naveo da njegov brat nije bio pozvan kako bi ga optužili na ličnoj osnovi, već kao komandant OVK-a u zoni Dukađini (Metohije).

KoSSev: Podsetimo, neposredno nakon objavljivanja da je primio poziv Specijalnog suda, Ramuš Haradinaj, saopštio je da daje ostavku na mesto premijera jer u Hag ne ide, kako je rekao, „premijer i država Kosovo“, već on lično. Krajem avgusta meseca, a nakon saopštenja zemalja Kvinte da srpsko rukovodstvo prestane da lobira za „odpriznanja“ Kosova, a kosovsko ukine takse, Haradinaj je otkrio i da je „usled pritiska zemalja Kvinte čudnim merama vlada bila primorana da da ostavku“.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.