Danas isplata po 100 evra za ostatak radnika privatnog sektora (Kosovski sistem)

Novac evri evro korupcija 100 evra
FOTO: KoSSev

Druga isplata jednokratne pomoći od po 100 evra radnicima u privatnom sektoru na Kosovu izvršena je danas, saopštio je kosovski ministar finansija, Hekuran Murati.

Radi se o 14,042 zaposlena radnika u privatnom sektoru, za koje je neophodno bilo da ispune vremenske uslove kako bi im novac bio isplaćen.

Kako je Murati precizirao, oni koji ni ovog puta nisu ispunili uslove za pomoć kosovske vlade, dobili su mejl sa objašnjenjem.

„Oni koji nisu ispunili uslove, dobili su email i odluku koja objašnjava razlog zašto nisu kvalifikovani (plata preko 1,000 evra, imali su već dobit od mera, dupla apliciranja i ostalo)“, naveo je on na Fejsbuku.

Prva isplata jednokratne pomoći od po 100 evra za zaposlene u privatnom sektoru izvršena je 26. maja, za ukupno 220.000 ljudi.

Paket jednokratne pomoći za penzionere, socijalno ugrožene, studente, kao i za radnike u privatnom i javnom sektoru najavio je još aprila meseca kosovski premijer, Aljbin Kurti.

Tada je za april mesec udvostručena socijalna pomoć i naloženo da se po 100 evra uruči penzionerima, radnicima u privatnom, javnom sektoru i studentima.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.