Dan otvorenih vrata na PMF-u za buduće studente: Kolektiv kao porodica i zanimljiva nauka

Za nekoliko meseci srednjoškolci odlučuju o svojim budućim profesijama. U susret ovoj važnoj odluci Prirodno-matematički fakultet u Kosovskoj Mitrovici tradicionalno je organizovao Dan otvorenih vrata upravo za đake završnih godina. U holu fakulteta dočekao ih je niz kratkih eksperimenata i predavanja.

Uz studente, bio je i prodekan, prof. dr Nebojša Denić, koji je pozdravio srednjoškolce. 

"Ovo je naša tradicionalna manifestacija i tog dana trudimo se da budućim studentima predstavimo sve što može da bude interesantno za njih," kazao je. 

"Imaćete priliku da na svakom od šest odseka prisustvujete interesantnim događajima koje su naši studenti, asistenti pripremili za vas," dodao je i poželeo srednjoškolcima da se prijatno osećaju na svom možda i budućem fakultetu. 

Iako srednjoškolci nisu bili raspoloženi za razgovor, studenti su  rado objasnili zašto bi njihove buduće kolege trebalo svoje obrazovanje da nastave upravo na PMF-u. 

"Zato što je zanimljivo pre svega. Imamo dobre profesore i mi smo jedna mala porodica," kazala je studentkinja četvrte godine hemije, Marija Spasić.

"Biologija je nauka budućnosti, veoma je interesantna i zanimljiva," kazala je studentkinja četvrte godine biologije, Premović Nikolija. 

Prirodno-matematički fakultet postoji 55 godina, ima 60 predavača, 900 aktivnih i 4.000 diplomiranih studenata. 

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.