Dan Egipćana- Jevtić: Sve zajednice na Kosovu zaslužuju jednake mogućnosti i šanse

Dalibor Jevtić
Foto: Kosovsko ministarstvo za povratak i zajednice

Danas se obeležava Dan Egipćana. Kosovski ministar za zajednice i povratak, Dalibor Jevtić, čestitao je Dan Egipćana svim pripadnicima ove zajednice i ukazao na nezavidan položaj Egipćana u društvu, ali i na rad na zaštiti i promovisanju njihovih prava kroz stvaranje boljih uslova za život i rad na Kosovu.

„Svojom drevnom kulturom, tradicijom i osobenostima egipćanska zajednica predstavlja bogatstvo koje treba čuvati i negovati. Posao svih nas ostalih jeste da pomognemo i u tome aktivnije i odgovornije učestvujemo jer sve zajednice na Kosovu zaslužuju jednake mogućnosti i šanse“, poručio je Jevtić.

Jevtić je istakao da ministarstvo na čijem je čelu u kontinuitetu i godinama unazad ukazuje na nezavidan položaj Egipćana u društvu, ali i da je ovo ministarstvo podržavalo povratak, integraciju i ekonomsko osnaživanje Egipćana i da će nastaviti to da rade i u budućnosti.

„Moja iskrena želja je da se jednako uvažavaju prava svih zajednica, uključujući i prava Egipćana, a naročito njihova prava u vezi obrazovanja i veće zastupljenosti u javnim institucijama na Kosovu. Egipćanima poručujem da se ponose svojim poreklom, kulturom i običajima, da svoj identitet neguju i čuvaju i da poštuju druge zajednice“, navodi Jevtić.

Ministarstvo za zajednice i povratak ostaće posvećeno aktivnijem uključivanju Egipćana u sve životne tokove, poštovanjem različitosti i izgradnjom međusobnog poverenja, zaključuje se u čestitki ministra Jevtića.

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.