Dačić: Snimak na kome se navodno vidi Radoičić – podvala

Ivica Dačić
FOTO: Ana Paunković

Potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Srbije, Ivica Dačić, rekao je, gostujući na RTS-u, da mu nije jasno po kom članu Rezolucije 1244 ili Briselskog sporazuma je na Severu Kosova bila Kosovska policija. Dačić je poručio i da je Aljbin Kurti jedini krivac za sve što se desilo i dodaje da snimak na kome se navodno vidi Milan Radoičić, a koji je objavio kosovski ministar unutrašnjih poslova, nije od noći kada se dogodio incident, odnosno da je reč o podvali.

„Ne opravdavamo bilo kakve nasilne akcije, žalimo zbog ubistva policajca, gubitka života Srba, što je došlo do takvog incidenta koji nije u interesu Srbije“, rekao je Dačić.

Naveo je da se i iz Prištine i od strane opozicije odgovornost prebacuje na predsednika Vučića, prenosi RTS.

„Ovde pokušava da se dokaže i pokaže da su Milan Radoičić ili Zvonko Veselinović ti koji su sprovodili ove akcije. Oni bi najviše voleli da su naišli i na Mojsilovića, jer im treba veza sa Beogradom, hoće da kažu da neko to uvozi sa strane. S druge strane kažu da je Vučić organizator, a sa druge strane da smo se odrekli i prebacili sve na Kosovo“, naveo je Dačić.

Ističe da to nije tačno i da se Beograd bori za mir, za prava Srba i da neće dozvoliti da dođe do dalje eskalacije svega ovoga, „da ne bismo imali plamen koji se ne može zaustaviti“.

„Bedno je da se na ovakav način, na račun sopstvene države, želi dokazati da su Srbi teroristi koji su u svemu tome učestvovali“, rekao je Dačić.

N1

O svim dešavanjima vezanim za najnovije tenzije na Severu Kosova čitajte na našoj tematskoj stranici: Kriza na SeveruPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.