„Da klikneš od sreće“: U ponoć počinje prijava za 100 evra pomoći

Foto: Printscreen

Više od milion mladih moći će da se prijavi i dobije pomoć Srbije u iznosu od 100 evra.

Predsednik Vučić najavio je novi vid pomoći za građane, a poslednji podsticaj vezan je za mlade koji će se prijavljivati za novčanu pomoć od 15. do 30. januara.

Odlučeno je da za pomoć mogu da se prijave mladi od 16 do 30 godina, a ukoliko se prijave, novac će biti na njihovim računima već 1. februara.

Osnovno pitanje je gde mladi mogu da se prijave za ovu pomoć? Odgovor je jednostavan jer se primenjuje isti metod kao tokom prethodnih paketa pomoći, odnosno preko Uprave za trezor.

„Prijava je ista kao što je bila i za 100 evra, potom za 30+30, a onda i za 20 evra koji su isplaćeni u decembru. Na portalu Uprave za trezor je potrebno uneti ime i prezime, jedinstveni matični broj, broj lične karte i da se izabere banka gde je otvoren račun“, saopšteno je iz Ministarstva finansija.

Pored ovog pitanja, među mladima stvara se zabuna da li pomoć mogu da dobiju oni koji nemaju račun u banci? Odgovor je da.

Oni građani koji već imaju račun u banci samo će izabrati ime banke, a oni koji nemaju takođe biraju banku koja će im otvoriti namenski račun.

Nova.rs

Povezane vesti:

Ko 13. januara puni 16 godina dobija sto evra, ko puni 30 – ne dobija

Comments

commentsPreuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.