D. Arsić: Zaglavio sam u zatvoru zbog svoje zemlje

FOTO: Kim

Sudski postupak koji se vodi po tužbi Duška Arsića zbog uzurpacije imovine njegovog oca i strica nastavljen je danas u Osnovnom sudu u Prištini.

Reč je o imovini od 132,71 m2 u selu Matičane kraj Prištine. Okrivljeni u ovom postupku su I.M., A.V. i N.M.

Arsić je odgovarajući na pitanja tužiteljke Durine Hamiti kazao se nalazi u pritvoru zbog svoje imovine koja je nelegalno prodata. „Zaglavio sam u zatvoru zbog svoje zemlje“, kazao je pred sudom.

Istakao je da njegov pokojni otac Božidar i stric Tomislav nikoga nisu ovlastili za prodaju imovine, te da je 2012. godine saznao da je dokumentacija falsifikovana.

Krivična prijava zbog falsifikovanja dokumentacije podneta je još 2014. godine.

KoSSev: Povodom današnjeg saslušanja Duška Arsića reagovao je i Manastir Visoki Dečani poručivši na Tviteru „Jedan od načina obeshrabrivanja i sprečavanja Srba da se vrate na Kosovo i Metohiju i povrate svoju imovinu su lažne optužbe za ratne zločine. Dovoljno je da uzurpator imovine optuži za to vlasnika i da ovaj završi u pritvoru i na sudu. Naravno za lažnu optužbu niko ne odgovara“.

Kako je potvrdio pred sudom, u kupoprodajnom ugovoru je falsifikovan potpis njegovog oca. Naveo je da se njegov otac nikada nije potpisivao latinicom, i da lice koje se nalazi na fotografiji koja je deo predmeta, nije on. Kazao je i da otac i stric uopšte nisu znali za postojanje kuporpodajnog ugovora.

Arsić koji je inače geometar po struci je, kako je rekao, prošle godine u septembru podneo tužbu za utvrđivanje ništavosti ugovora, da bi tri dana kasnije protiv njega bila podneta prijava za navodne ratne zločine.

Duško Arsić se od tada nalazi u pritvoru.

Iako su u pitanju dva različita procesa, Arsić veruje da se u zatvoru nalazi upravo zbog imovine.

Uhapšen je 8. decembra na prelazu Jarinje u prisustvu dvoje maloletne dece.

Radio Kim

 Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.