Cveta šverc na severu

Izvor: (tekst je izvorno preuzet i nije lektorisan) Bošnjak-ks

Sumnja se da je Milojko Radisavljević glavni čovjek koji vodi šverc nafte u sjevernom dijelu Mitrovice. Radisavljević, poznat pod nadimkom ”Babudovac”, i koji živi u Zubinom Potoku je ”Bos” šverca na sjeveru koji se i dalje suprotstavlja organima reda na ovoj teritoriji.

Samo dvije cisterne su za tri mjeseca ušle na Kosovo preko dva prijelaza Brnjak i Jarinje. Carinici potvrđuju da se nafta uveliko švercuje sporednim putem G32, prenosi "Zëri".

 Sumnja se da je Milojko Radisavljević glavni čovjek koji vodi šverc nafte u sjevernom dijelu Mitrovice. Radisavljević, poznat pod nadimkom "Babudovac", i koji živi u Zubinom Potoku je "Bos" šverca na sjeveru koji se i dalje suprotstavlja organima reda na ovoj teritoriji.

Radisavjević snabdjeva sve benzinske pumpe u sjevernom dijelu Mitrovice ali ne i samo na sjeveru, putem G32.

Preko ovog ilegalnog kanala na sjever Kosova iz Srbije svakoga dana uđe između 10 i 20 cisterni sa naftnim derivatima koji se dalje razvoze po benzinskim pumpama na sjeveru.

Ovako veliki razvoj šverca derivata nafte na sjeveru je bio razlog da u prvom tromjesečju 2014. godine preko dva prijelaza u Brnjaku i Jarinju pređu samo dvije cisterne sa naftom.

Jedan carinik je rekao da je Radisavljević poznat pod nadimkom "Babudovac", švercuje naftu na sjever sporednim putevima.

On je rekao da je ”Babudovac”, poznat svim policajcima i carinicima ali da niko nema hrabrosti da ga zaustavi i da mu konfiskuje robu. "Mi po pravilu imamo posla sa sirotinjom koja nosi 100-200 litara", rekao je ovaj carinik.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.