Crna Gora obećava jeftine cene letovanja za turiste sa Kosova

Crna Gora
FOTO: Pixabay/comrade_petruha

Izvor: Koha (Tekst je izvorno preveden sa albanskog)

Ljiljana Čukić iz Nacionalne turističke organizacije Crne Gore, obećala je jeftine cene za turiste sa Kosova, koji za letovanje odaberu Crnu Goru. Čukić je rekla da će se potruditi da cene ostanu iste kao prošle godine.

„Kosovsko tržište je veoma važno i mi smatramo da su gosti sa Kosova veoma bitni. Poslednjih godina se povećao broj posetilaca. Crna Gora je finalizirala ponudu za ovu godinu i trudila se da cene ostanu iste kao prošle godine, uprkos činjenici da u ovom trenutku sve poskupljuje. Crna Gora je mala, ali bogata raznolikom ponudom. Sa zadovoljstvom vas pozivamo“, rekao je Čukićeva danas u Prištini, tokom predstavljanja letnje turističke ponude Crne Gore 2022.

Direktor Turističke organizacije Ulcinja, Gezim Hajdinaga, naglasio je da je Ulcinj prošle godine oborio rekord posete, ističući činjenicu da je čak bio jeftiniji od Prištine.

„Prošle godine su kosovski mediji omogućili da Ulcinj obori rekord sa posetiocima. Potrudićemo se da u Ulcinju cene ne porastu do nepristupačnih granica. Ulcinj je jeftiniji od Prištine. Cene su jeftinije nego u nekim restoranima u Prištini“, rekao je on.

Hisen Sogojeva, predstavnik Komore hotelijera Kosova, rekao je da očekuje iznenađenje da ove godine bude oboren rekord posetilaca sa Kosova u Crnu Goru.

„Sve turističke agencije su otvorene za saradnju“, kazao je Sogojeva.

Ovoj prezentaciji letnje sezone Crna Gora, prisustvovali su i predstavnici Cetinja, Budve, Podgorice, Tivta i Bara.Preuzimanje i objavljivanje tekstova sa portala KoSSev nije dozvoljeno bez navođenja izvora. Hvala na poštovanju etike novinarske profesije.